چگونگی تولید موم توسط زنبور عسل
چگونگی تولید موم توسط زنبور عسل
زنبور عسل کارگر در سنین 10 تا 17 روزگی از عمر خود در شرایط وفور مواد قندی ؛مثل ،
شهد گلها یا شربت شکر قادر به تولید موم است .
چنان چه در خارج از این دوره ی سنی احتمالا بتواند موم تولید کند ،
مجبور است که از ذخایر چربی بدن خود استفاده کند که این امر موجب کوتاه شدن عمر زنبور کارگر می شود .
زنبور عسل کارگر موم را توسط چهار جفت غده موم ساز که در طرفین و زیر چهار حلقه آخر شکم قرار دارند ،
تولید می کند .موم تولید شده توسط زنبور عسل ابتدا به شکل مایع است
که در کیسه های کوچک ذخیره ی موم در طرفین غدد موم ساز ذخیره می شود.
چگونگی تولید موم توسط زنبور عسل
موم مایع پس از ترشح در مجاورت هوا جامد می شود و به صورت پولک تغیی شکل می دهد .
سپس پولک های مومی توسط پاهای عقبی به کمک پاهای جلویی به طرف قطعات دهانی منتقل می شود و
پس از آغشته شدن با بزاق دهان به آن شکل داده می شود و از آن برای ساختن حجره های شان استفاده می شود .
زنبور های کارگر برای ساختن یک کیلوگرم موم به خوردن 8 تا 12 کیلوگرم عسل نیاز دارند .
چگونگی تولید موم توسط زنبور عسل
لذا می توان گفت قیمت واقعی موم ، دست کم 8 برابر قیمت عسل است که
این حقیقت یک پیام مسئولیت برانگیز برای زنبورداران و علاقه مندان خرید و مصرف عسل شان است .
به طور متوسط هر کلنی در سال 400 گرم موم تولید می کند
که می توان با تحریک زنبورها این مقدار را تا حدی افزایش داد .
زنبوردار میتواند در زمان جریان شهد در طبیعت یا به وسیله ی تغذیه فراوان و
قرار دادن چند قاب خالی در بین قاب های بافته شده ی هر کلنی یا با قرار دادن 8 شان به جای 9 شان
در طبقه ذخیره عسل ، زنبورها را تحریک به تولید بیشتر موم و موم بافی کند.
- ۹۶/۰۵/۰۸