اغلب زنبورداران با عسل هایی مواجه می شوند که از منشاء آن ها بی اطلاع هستند
و به دلایل زیادی تمایل دارند که گل منبع این عسل ها را بشناسند .
بهترین روش شناخت منشاء عسل تشخیص گرده ها در عسل است .
یکی از دلایل شناخت منبع عسل عبارتند از :
دستیابی به منابع عسل هایی با طعم خوب ، رنگ منحصر به فرد و مورد پسندمشتریان که در نتیجه زنبورداران می توانند برای به دست آوردن
عسل بیشتر از این گل ها زنبور های خود را به منطقه تجمع آنها منتقل نمایند .
و نیز شناسایی منابع عسل هایی با طعم نا مطلوب تا زنبور داران کندو های خود را به مناطق تحت پوشش این گل ها منتقل نکنند .
به هر حال با تشخیص عسل های مرغوب عسل هایی با مارک های تقلبی نیز شناسایی خواهند شد .
معمولا این روش شناسایی منبع عسل صد در صد درست نبوده مجموعه ای از فاکتور ها مانند رنگ ، طعم ، محل و آنالیز شیمیایی عسل مانند انواع قند ها و نسبت آنها همراه تشخیص نوع گرده برای تعیین صد در صد منبع عسل موثرترند .
شناسایی میکروسکوپی عسل
جمع آوری مستقیم گرده از زنبور آسان تر از جدا کردن دانه های گرده عسل است . دانه های گرده معلق در عسل را به روش زیر می توان جدا کرد :
ابتدا نمونه عسل را با نسبت بیست به یک با آب رقیق می کنیم
و آن را در دستگاه سانتریفیوژ با سرعت 3500 دور در دقیقه برای مدت ده دقیقه قرار می دهیم
برای حذف پروتئین ها و کربوهیدرات های سطح گرده نمونه را شستشو می دهیم .
سپس برای بررسی میکروسکوپی نمونه گرده را روی یک لام قرار داده رنگ آمیزی می کنیم .
ولی معمولا تشخیص دقیق نوع گرده به وسیله میکروسکوپ نوری امکان پذیر نبوده
ولی میکروسکوپ الکترونی جزئیات مورد نیاز را مشخص می نماید
متاسفانه اکثر مردم به این دسترسی ندارند.
- ۹۶/۰۶/۲۱