آماده کردن کندوها برای تولید عسل
معمولا در فصل بهار و همزمان با فرارسیدن فصل گل و شکوفه در شهر های مختلف کشورمان با توجه به شرایط اقلیمی ،
ملکه زنبور عسل پس از یک استراحت کوتاه زمستانی تخم گذاری خود را مجددا آغاز نموده و فعالیت سایر زنبوران نیز از سر گرفته می شود .
همزمان با شروع فعالیت کندو ، زنبورداران تغذیه بهاره خویش را شروع نموده و با دادن شربت آب و شکر به کندو از یک طرف
باعث تحریک تخم ریزی ملکه گشته و از طرف دیگر نیازهای غذایی زنبوران را برطرف می سازند .
چرا که در این شهد در طبیعت کمیاب است .
زنبوران عسل جهت سوخت و ساز و متابولیسم خود نیاز به تغذیه مصنوعی دارند و این تغذیه هیچ نقشی در تولید عسل
نمیتواند داشته باشد زیرا هر قدر به میزان جمعیت کندو افزوده شود
به همان نسبت هم مصرف غذایی آن بیشتر خواهد شد .
آماده کردن کندوها برای تولید عسل
تغذیه کلنی ها معمولا تا اوایل تولید شهد در طبیعت ادامه داشته و
انجام این کار نه تناه باعث افزایش جمعیت کندو می شود
بلکه امکان تکثیر کلنی را هم برای زنبوردار مهیا می سازد .
بنابراین زنبورداری در کار تولید عسل موفق خواهد بود
که قبل از کوچ دادن کندوهایش حداکثر جمعیت را برای جمع آوری عسل داشته باشد و
انجام چنین کاری فقط و فقط با تغذیه به موقع کلنی ها قبل از کوچ تا تولید شهد در طبیعت امکان پذیر می باشد .
علت تغذیه مصنوعی زنبور با شربت آب و شکر چیست ؟
اکثر کسانی که شناخت کافی از عسل ندارند فکر می کنند که محلول آب و شکری که زنبورداران به زنبور می دهند
صرفا جهت تولید عسل است در صورتی که کاملا در اشتباهند .
باید توجه داشت که زنبور عسل مانند سایر جانداران نیاز به تغذیه مصنوعی دارد و این مسئله ای طبیعی است .
ادامه دارد ....
- ۹۶/۰۹/۲۸