عسل جوان

فروش عمده ی عسل های فله و بسته بندی

عسل جوان

فروش عمده ی عسل های فله و بسته بندی

۱۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مصرف عسل به عنوان دارو

عسلی که به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد باید طبیعی و از نوع خالص بوده و به وسیله زنبور عسل از شهد گل ها تهیه شده باشد

و تقلبی و ساختگی نباشد که در این صورت از خواص عسل طبیعی برخوردار نخواهد بود .

افرادی که عسل را به عنوان دارو مصرف می کنند و یا همراه با گیاهان دارویی ، غذا و غیره مورد استفاده قرار می دهند

باید توجه داشته باشند که مقدار مصرف و ساعات جذب نقش مهمی را در درمان بیماری دارد .

از طرفی عسل کربوهیدراتی است که خیلی زود حل و جذب می گردد و

مصرف زیاد آن موجب بالا رفتن قند خون شده و روی کارهای طبیعی غده های لوزالمعده تاثیر می گذارد .

مصرف عسل به عنوان دارو

لذا قبل از خوردن عسل به عنوان دارو ، بیمار اول باید بداند تا چه اندازه تحمل جذب کربوهیدرات را دارد ،

این مقدار برای افراد متفاوت بوده و بیمار باید میزان عسل مصرفی را با میزان جذب کربوهیدرات منطبق سازد .

از نظر دارویی بهتر است عسل به صورت محلول درآید .

عسل به عنوان دارو

آزمایشات نشان داده است که مقدار مصرف روزانه عسل به عنوان دارو در اشخاص به شرح زیر است :

الف : بزرگسالان : 100 الی 200 گرم در 24 ساعت . صبح 30 تا 60 گرم ،بعداز ظهر 40 تا 80 گرم ، شب 30 تا 60 گرم .

ب : خردسالان : 30 گرم یعنی سه قاشق چای خوری در روز .(صبح ، ظهر ، شب )

توضیح : وزن تقریبی یک قاشق چای خوری عسل 10 گرم مرباخوری 20 گرم و غذاخوری 40 گرم است .

بیشترین میزان مصرف عسل در روز 60 تا 100 گرم است .

در فعالیت های سخت فیزیکی میزان مصرف به 1/5 گرم و حداکثر 2 گرم به ازای هر کیلو وزن بدن مجاز است .

میزان مصرف روزانه برای بچه ها 1/5 گرم به ازای هر کیلو وزن بدن است .

میزان مصرف روزانه باید 2 تا 3 بار در طول روز تقسیم شود .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

خواص ضد قارچ عسل

در تحقیقات و آزمایشاتی که روی عسل انجام گرفته ثابت شده است که عسل به علت داشتن خاصیت ضدقارچی هیچگاه فاسد نمی شود

و از پاکیزه ترین ماده غذایی است که همیشه می توان به سلامتی آن اطمینان داشت .

فاسد نشدن عسل به دلیل آن است که زنبور عسل به آن یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی می افزاید

که ضرر وزیان مواد ضدعفونی کننده شیمیایی را ندارد و آن را اسید فرمیک می نامند .

بنابراین از عجایب ذاتی عسل است که هیچگاه فاسد نمی شود و با وجود شیرینی زیاد در صورت خوب نگهداری کردن ترش نشده ،

کپک نمی زند و تغییر ماهیت نمی دهد .

خواص ضد قارچ عسل

به دلیل پیچیدگی ساختمان عسل و تنوع ترکیبات معدنی و سایر اجزا آن می توان استنباط کرد که چرا هیچ کس نتوانسته است

به طور مصنوعی عسلی بسازد که محتوی تمام مواد شناخته شده آن باشد و بتواند

برای چند سال فساد ناپذیر بوده و خواص خود را حفظ نماید .

خواص ضد عفونی عسل

اما خداوند متعال این کار را به زنبور عسل واگذار کرده و زنبور عسل با موفقیت از عهده آن برآمده و در قرآن کریم هم به نیکی از او یاد شده است .

خواص ضد عفونی عسل

عسل باعث ضد عفونی زخم ها می شود و میکروب ها را می کشد و مانع از عفونت مجدد آن می گردد .

با یک آزمایش ساده می توانید یک ظرف عسل و یک ظرف شربت قند را کنار هم بگذارید

پس از گذشت مدتی خواهید دید که پشه و مگس روی ظرف شربت جمع شده

ولی جرات نزدیک شدن به ظرف عسل را نداشته و ندارند .

انسان می تواند از خاصیت ضدعفونی عسل برای زخم ها ( مخصوصا دهان )

و عفونت ها و غرغره با آن جهت اورام گلو استفاده نماید .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

تاریخچه خواص ضد میکروبی عسل

ساکت در دانشکده کشاورزی کلورادو ، درباره امکان انتقال بیماری های گوارشی به وسیله عسل در سال 1919 مطالعاتی انجام داده است .

وی 10 نوع جرم میکروبی را وارد عسل نمود که عامل تیفوئید و اسهال های میکروبی بودند .

ساکت متوجه شد در عسل های رقیق نشده میکروب ها در عرض 2 روز از بین می روند .

همان میکروب ها در عسل رقیق شده به نحوی که 60 درصد ماده قندی داشته باشد در عرض یک روز از بین خواهند رفت .

در محلول های رقیق میکروب ها به کندی تلف می شوند و بلاخره در محلول هایی که فقط ده درصد عسل دارند

اجزای میکروبی در عرض چند روز تلف خواهند شد .

خواص ضد میکروبی عسل

ساکت جهت بیان عدم رشد میکروب ها در محیط عسل به خصوص در عسل رقیق شده

به پدیده خاصیت فیزیکی دانه های شکر متوسل شد .

مطالعات بعدی نشان داد که عسل دارای مقدار کمی آب است و فشار اسمزی آن فوق العاده زیاد است .

در چنین شرایطی عسل آب درون باکتری را جذب می کند و سبب می شود که باکتری نتواند

زندگی عادی خود را ادامه دهد و رشد و تکثیر یابد .

بنابراین در محیط عسل بعضی از باکتری ها از بین می روند و برخی قدرت تکثیر خود را از دست می دهند .

زیرا عسل دارای یک خاصیت باکتریواستاتیک مانند بعضی آنتی بیوتیک ها می باشد .

در سال 1937 متخصصین آلمانی بعد از مطالعات زیاد به این پدیده عمل جلوگیری کننده اینهیبین نام نهادند .

تاریخچه خواص ضد میکروبی عسل

عسل محیطی مناسب برای رشد میکروب ها نیست .

دلیل آن وجود عناصر پتاسیم در عسل است که باعث جذب آن میکروب می شود ،

ماده ای که برای حیات میکروب ها لازم است .

از اثرات ضد میکروبی عسل به طور گسترده در درمان زخم های عفونی ، زخم های پوستی ، عوارض سوختگی و غیره استفاده می شود .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

خواص ضد باکتری عسل

عسل حاوی مواد ضد میکروبی است و هیچ نوع میکروب قادر به رشد در آن نیست و این عامل ضد میکروبی تشعشع اتمی آن است .

به عبارت دیگر عسل دارای تشعشع رادیو اکتیو می باشد و چنانچه به نحو احسن نگهداری شود برای مدت طولانی سالم می ماند .

به همین سبب بود که مصریان قدیم و یونانیان باستان مردگان را با عسل مومیایی می کردند و

به خاطر ویژگی ضد پوسیدگی آن برای حفظ و نگهداری مواد غذایی ،

میوه ها ، دانه ها و مخصوصا گوشت از آن استفاده می کردند .

عبدالعطیف پزشک مصری قرن 12 میلادی در یکی از اهرام غزه در یک تابوت جسد طفلی را پیدا کرد که با عسل مومیایی شده بود .

چنین معروف است که هنگامی که گور فرعون مصر را در هرم کئوپس مورد تجسس قرار دادند

کنار جسد مومیایی شده فرعون یک ظرف پر از عسل قرار داشت

که بعد از چندین هزار سال بدون آنکه فاسد یا خراب شود شکل طبیعی خود را حفظ کرده بود .

خواص ضدباکتریایی عسل

خواص ضد باکتری عسل

قوی ترین میکروب ها در عسل یارای مقاومت ندارند .با یک آزمایش ساده می توانید مقداری میکروب خطرناک را با عسل مخلوط کنید ،

مشاهده می نمایید با اینکه عسل یک ماده غذایی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد

نه تنها میکروب ها در آن رشد نمی کنند

بلکه به زودی از بین رفته و اجساد آنها نیز محو و نابود خواهد شد .

این تجربه کوچک و آسان از آن جهت قابل توجه است که عسل از قوی ترین زهرها ، آنتی بیوتیک بیشتری را داراست

و به علت داشتن چند نوع آنتی بیوتیک خوراکی برای انسان هیچ ضرری ندارد .

از همه مهم تر دارای مقدار دیاستاز و عوامل زنده است که قادر است میکروب ها را از بین ببرد

و حتی قادرند هر ماده خارجی را که با عسل مخلوط شود از خود براند .


  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

مزایای تولید عسل به روش سریع

1 – تولید عسل به روش سریع از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است

زیرا با این روش می توان زنبور عسل را در فصول غیر عادی مثلا فصل خزان به فعالیت وا داشت و

عسل طبیعی او را که ذخیره زمستانی اش است به مصرف رسانید .

2 – با استفاده از این روش می توان عسل دلخواه را به دست آورد .

به عنوان مثال در بعضی از بیماری ها شیر برای بیمار مفید است ولی آب مفید نیست .

زنبور عسل با اشتیاق فراوان می تواند ازمحلول شیر و شکر عسل تهیه نماید

که خواص شیر را دارد ولی فاقد آب است .

عسل شیر دارای رنگ سفید مایل به زرد بوده و مزه آبنبات دارد و بی نهایت مقوی مخصوصا برای اندام های در حال رشد است .

اگر دو قاشق غذاخوری عسل شیر را در یک لیوان آب سرد یا گرم حل کنند یک نوشابه بی نهایت دلچسب به دست می آید

که مزه آن شبیه شیر و عسل است . عسل شیر را برای مدت محدودی می توان نگهداری نمود

و این عسل یک حامل عالی برای ویتامین ها مخصوصا ویتامین سی می باشد .

تولید عسل طبیعی

مزایای تولید عسل به روش سریع

3 – با خوراندن شیره قند و عصاره میوه ها می توان انرژی زنبور عسل را که در پرواز برای جستجوی گل های قابل استفاده تلف می شوند

ذخیره کرده و با این عمل استفاده بیشتری در انرژی آن به عمل آورد .

تربیت زنبور برای تولید عسل های یکنواخت

برای تهیه عسل یک گیاه خاص مثلا اقاقیا باید شربتی که حاوی عطر گل اقاقیا باشد تهیه کرده و

در اختیار زنبور ها گذاشت تا به این ترتیب زنبور ها از یک گل خاص شهد جمع آوری کنند ،

عسل تهیه شده از این روش با نام همان گل مشخص می شود .

در روش مذکور باید در تمام فصل گل دهی گیاه مورد نظر روزانه 100 الی 150 گرم شربت آب و شکر

که گلبرگ های گیاه مورد نظر را شب در آن قرار داده ایم در اختیار زنبور قرار دهیم زنبورها عطر این گیاه را تشخیص داده و

از میان چند گل که به طور همزمان گل داده اند

گل مورد نظر را شناخته و فقط از آن عسل جمع آوری می کنند .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

تولید سریع عسل

تولید سریع عسل

روش تولید سریع عسل امروزه یک فن پذیرفته شده است که در امریکا و سایر کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفته و

توسط بسیاری از محققین و پژوهشگران به کار برده می شود .

در شوروی سابق که یکی از مراکز عمده تولید عسل در دنیاست و به ( سرزمین عسل ) معروف است

روش های ابتکاری برای تولید عسل های متنوع معمول می باشد که عبارتند از :

عسل های دارویی

این عسل ها از خوراندن شیره قند مخلوط با پتاسیم ، برمید ، دیژیتالین ،

کلرید کلسیم ، ساخارین ، پتاسیم ، کافئین ، پپسین ساخارین ، سکالن ،

اسید هیدروکلریک ، کنین ، استرپتوسید ، سولفیدین ، فسفرین ، هپتاکرین ، متیلن آبی به زنبور عسل به دست می آید و

عسل حاصله هم خواص عسل را داراست و هم خواص داروهای فوق را دارد .

تولید سریع عسل

باید توجه داشت که زنبور عسل به خوردن بعضی از داروهای بد مزه و تلخ مانند (کنین) و ... رغبت نشان نمی دهند و باید آن را به این کار عادت داد .

برای این کار می توان به مقدار کم ازداروهای فوق را در دسترس او قرار داد تا کم کم به او عادت پیدا کند .

تولید سریع عسل

در تهیه عسل به روش سریع تاکید می شود که افزودن داروها بدون اطلاع اداره نظارت بر دارو و غذا مجاز نیست .

عسل عصاره میوه ها و سبزی ها

این عسل ها با خوراندن عصاره هندوانه ، خربزه ، کلم ، هویج ، خرما ، گوجه فرنگی ،

ترب ، پیاز ، کدوتنبل ، چغندر ، گلابی ، توت فرنگی ، سیب ، قهوه ، کاکائو ، تخم مرغ و ... به زنبور عسل حاصل می شود و

دارای رنگ های متنوع و مصارف گوناگون است .

عسل غنی شده با ویتامین

با خوراندن شیره قند و افزودن ویتامین ها به زنبور عسل به دست می آید .

عسل مولتی ویتامین ، یک عسل طبیعی است و علاوه بر ویتامین های اساسی املاح کلسیم نیز دارد .

مصرف آن برای افراد ضعیف البنیه و کسانی که مبتلا به فقر ویتامین می باشند مفید است .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

عسل پروبیوتیک

عسل پروبیوتیک

امروزه یکی از گام هایی که در صنایع غذایی دنیا برداشته شده ، این است که

بسیاری از محصولات از جمله عسل را در مراحل پایانی تولید ، با باکتری هایی غنی سازی می کنند .

البته ما هنوز در ایران عسل پروبیوتیک نداریم و تنها ماست پروبیوتیک در حال تولید و عرضه است

اما امیدواریم عسل پروبیوتیک هم به زودی تولید شود .

عسل پروبیوتیک

در روند این کار ، عسل را پاستوریزه کرده و سپس در حین تولید ،

بعد از حرارت به آن باکتری های پروبیوتیک اضافه می کنند .

از جمله مهم ترین باکتری ها لاکتوباسیلوس ها و فیتوباکتریها هستند .

حتما می پرسید خوردن این عسل چه منفعتی دارد ؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم که مصرف عسل پروبیوتیک مانند سایر محصولات پروبیوتیک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند

و موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد .

در واقع پروبیوتیک هخا باکتری هایی هستند که به طور طبیعی در معده و روده ما زندگی می کنند

و هر چه ما تعداد آنها  را به کمک مواد غذایی بالا ببریم به طول عمر خود افزوده ایم .

عسل پروبیوتیک

این باکتری ها خاصیت ضد سرطان ، تقویت کنندگی سیستم ایمنی ، پیشگیری کننده از برخی عفونت ها به ویژه اسهال خونی مسافران را داشته و دارد .

از این رو ، در افرادی که به نقاط گرمسیر مسافرت می کنند مصرف پروبیوتیک ها می تواند پیشگیری کننده باشد .

اسهال روتاویروس مهم ترین نوع اسهال است که محصولات پروبیوتیک از آن ممانعت به عمل می آورند .

در ضمن ، یادتان نرود که مصرف محصولات پروبیوتیک به ویژه در سالمندی می تواند سیستم ایمنی را به حدی تقویت کند

که بسیاری از مشکلات هضم دستگاه گوارش شایع در این دوران برطرف شود .

بنابراین ،اگر برای خرید به فروشگاه بزرگی رفتید و نوع پروبیوتیکی آن را یافتید ، در خرید آن معطل نکنید ،

البته خوردن بهترین مواد غذایی نیز حد اعتدال دارد زیرا زیاده روی در مصرف می تواند به جای فایده ، زحمت به بار آورد .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

عسل گیاهی ( طعم دار کردن عسل )

شما می توانید مقداری عطر و طعم گیاهان علفی تازه و معطر را به عسل سبک و ملایم خود اضافه نمایید .

ابتدا گیاهان علفی تاه و آبدار و مملو از عطر را صبح زود جمع آوری کنید .

سپس با آب سرد کاملا بشویید تا گرد و خاک ، حشرات ، گل های له شده یا برگ های پیر ( که مثل برگ تازه ، براق ، صاف و سبز خوشرنگ نیستند ) از آنها جدا شوند .

تقریبا از هر گیاه علفی معطر می توان برای طعم دار کردن عسل استفاده کرد .

گیاهان علفی معطر لطیفی مانند گلبرگ های گل سرخ (رز) ، بابونه ، اسطوخودوس ، یا گیاهان علفی خوشبو تر مانند رزماری ، بادیان رومی یا انواع نعناع ها را انتخاب کنید .

از عسل بهاره سبک با عطر و طعم ملایم استفاده کنید .

عسل گیاهی ( طعم دار کردن عسل )

پس از صاف کردن فرآورده یا محصولتان ، بطری های پینت ( پیمانه ای که 8 تای آن یک گالن می شود ) را تا حدود چهار پنجم حجم آن عسل بریزید

طوری که بتوانید بدون سرریز شدن عسل ، گیاهان علفی را به آن اضافه کنید یا از آن بردارید .

تعدادی کیسه بزرگ و قابل استفاده مجدد را که معمولا برای چای کیسه ای استفاده می کنند

را از یک فروشگاه صنایع دستی محلی یا فروشگاه محصولات و مواد غذایی ارگانیک تهیه نمایید .

عسل گیاهی

یا با استفاده از نایلون دارای منفذ ریز که می توانید از یک فروشگاه لوازم مصنوعی خریداری نمایید ،

خودتان کیسه درست کنید.

مساحت این کیسه ها می بایست 2 تا 4 اینچ مربع باشد ضمن اینکه یک نخ کشی

یا هر چیز دیگری که دهانه کیسه را ببندد در قسمت ورودی کیسه وجود داشته باشد .

گیاهان علفی و معطر جمع آوری شده را به قطعات متوسط یا ریز خرد نمائید و 3تا 5 قاشق سوپخوری

به کیسه های مذکور اضافه کرده و درب آنها را ببندید .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

عقاید نادرست در مورد طبیعی بودن عسل

در مورد طبیعی یا مصنوعی بودن عسل و طرز تشخیص آنها از یکدیگر عده ای عقیده دارند

عسل وقتی که متبلور ، کدر و ته نشین گردد تقلبی است و عسل سالم طبیعی همیشه صاف و شفاف باقی می ماند

و وقتی که عسل خریداری شده پس از مدتی کدر و ته نشین شد ، ناراحت شده و به فروشنده اعتراض می کنند .

این هم از عقاید و نظریه های غلطی است که در کشور ما رایج است .

مصرف کننده ایرانی و به ویژه تهرانی ها عسل خوب ، خالص و طبیعی را عسلی می دانند

که رنگش کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد ، سفت بوده و اصطلاحا کش بیایید ،

اگر 24 ساعت در یخچال گذاشته شود نزند ، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که سرازیر می شود

به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود .

عقاید نادرست در مورد طبیعی بودن عسل

عده ای هم تکنیک های خاصی را برای شناسایی توصیه می کنند

که پایه و اساس  آن معلوم نیست مانند کبریت گرفتن کنار عسل ، ریختن چند قطره روی روزنامه و ... هیچ کدام از عقاید ،

نظریات و تصورات ارتباطی با عسل از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است .

لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و مصنوعی به کمک انگشت ، قاشق و یا مزه و ...

غیرممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد .

ملاک انتخاب عسل خوب چیست ؟

عسل طبیعی

آقای دکتر اسفندیار رشیدزاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد :

برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد :

آن هم استفاده از ابزارهایی است که خداوند در اختیارش گذاشته است با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی می کند ،

با بینی اش آن را بو می کند ، با زبانش آن را مزه مزه می نماید اگر مجموعه باب طبعش بود ،

اگر عسل به خصوص عطر و طعم گل ها را داشت این عسل ، عسل واقعی ( طبیعی ) است

و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد .

  • عسل جوان
  • ۰
  • ۰

غلظت عسل

غلظت عسل

« عسل رقیق بد است ؛ عسل غلیظ خوب است » .

این هم از باور های غلطی است که باید اصلاح شود .

رقیق یا غلیظ بودن عسل بستگی به دو عامل دارد .

اول و مهم تر میزان آبی است  که در عسل وجود دارد .

دوم درجه حرارت محیطی که به هنگام خرید مشتری در آن قرار دارد .

در تابستان عسل کمتر کش می آید ، در زمستان بیشتر .

علت این است که بر اثر برودت خودش را به اصطلاح جمع می کند .

به همین دلیل بر روی بسته عسل های خارجی برچسب هایی برای راهنمایی مصرف کننده دیده می شود

به این مضمون که « گرم کنید تا نرم شود ، سرد کنید تا سرد شود » .

غلظت عسل

اما در مورد غلظت عسل های مختلف :

به طور مثال عسل جنگل های شمال ایران و عسل مرکبات رقیق تر از عسل های مناطق کوهستانی مانند :

سبلان ، پلور ، محلات ، خوانسار و غیره هستند .

غلظت عسل

به هیچ وجه این بدان معنی نیست که دسته اول از کیفیت پایین برخوردار باشند .

هر دو عسل طبیعی و خالص هستند اما در یکی میزان آب موجود کمی بیشتر از دیگری است .

در تعریف جهانی پذیرفته شده ،عسل قابل قبول برای عرضه به بازار عسلی است که از حداکثر 18 درصد آّب و حداقل 82 درصد مواد قندی تشکیل شده باشد .

آب بیش از 18 درصد در عسل موجب تخمیر می شود یعنی غلظت مواد قندی کمتر از 82 درصد امکان رشد باکتری را فراهم می سازد .

اگر به عسلی برخوردید که رقیق تر از عسل های مورد شناخت شماست و از نظر ظاهری علایمی از ترشیدگی و تخمیر در آن نیست ،

گمان مبرید که خدای ناکرده تقلبی است ، یا عسلی با درجه کیفیت پایین تر است .

  • عسل جوان